Cheile oltelului – Aur pentru suflet și priviri

Astăzi adaugăm un loc pe lista noastră scurtă cu obiective turistice preferate. Cheile Olțelului oferă acel peisaj din care nu mai vrei să pleci. Drumul săpat în munte ne dă senzația unui acoperiș uriaș ce oferă o experiență unică de aer curat muntos.

Unde mai pui că primăvara își face loc ușor? Imaginează-ți cum va arăta drumul îmbiat de razele soarelui. Știm că nu e îndeajuns să iți imaginezi, așa că iată traseul pe care trebuie să îl urmezi.

Cum ajungi la Cheile Olțelului?

Situată la nord-est de Tiny-House, drumul durează aproximativ 9 minute cu mașina pe drumul ce leagă Tg. Jiu de Râmnicu Vâlcea.

Locația este la o aruncătură de băț de căsuță noastră, astfel drumul poate fi parcurs și pe jos. Ce poate fi mai frumos decât să iei o gură de aer curat, să admiri vegetația abundentă dintre munți și să faci mișcare în același timp?

Cheile Olțelului, rezervatia naturală a Gorjului

Pe lângă Peștera Polovragi, se poate observa un firicel de apă care scoate zgomote puternice. Cheile Olțelului au fost formate datorită șiroaielor reci ce au săpat în stăncile calcaroase, distantă dintre ele fiind de doar 3-4 metri. Astfel, obiectivul turistic ce desparte Masivul Parâng de Munții Căpățânii, i-a făcut pe geografi să declare că la Polovragi se află cel mai îngust caninon european.

Cheile fac parte dintr-o rezervație naturală și promit peisaje de poveste. Sălbăticia se întinde pe o distanță de 2 km în care poți admira caverne, cascade și poieni înconjurate de felurite soiuri de copaci.

În fața peșterii Polovragi este amenajat chiar și un traseu sigur prin care poți vedea de aproape murmurul apelor.

Comori ascunse

O legendă spune că la Cheile Olțelului ar fi trăit oameni preistorici uriași care stăteau cu un picior pe un munte și cu celălalt pe altul, spalandu-se cu apă. Astfel, un loc aflat pe versantul muntelui, poartă chiar denumirea de “Oborul Jidovilor”.

O altă povestire susține că în numeroase peșteri din zonă ar exista comori de pe vremea dacilor. Localnicii susțin că noaptea aurul joacă și poate fi văzut de la depărtare sclipind asemeni unui foc. Cu toate că se credea că au fost incendii, atunci când localnicii au ajuns la fața locului, nu au găsit nimic.

Pe drumul muntos, poti auzi diferite povețe. Când Mănăstirea Polovragi a fost atacată de tălhari, în albia Oltetului au fost ascunse diverse obiecte de valoare. Locul este presărat de amintiri și legende, astfel poți găsi numeroși localnici gata să iți povestească cu lux de amănunte detalii neștiute de multă lume.

Plimbare pe drumul de macadam

Drumul prin Cheile Olțelului adună peisaje mirifice și oferă senzația că munții te pot strivi. O promenadă de 2 km iți oferă o temperatură de maxim 10 grade, indiferent de anotimp. Razele soarelui pătrund cu greu printre versanți săpați de stancă.

Te simți departe de agitația cotidiană și te relaxezi privind frunzele ce cad ușor. Frumusețea acestui loc te îndeamnă să devii parte din natură.

Cu siguranță vrei să rămâi cu imaginile memorabile, așa că pregătește-ți camera și voia bună.

Un weekend liniștit

Dacă ești pasionat de călătorii ce adună amintiri, te așteptăm la Tiny House pentru o experiență ce oferă aer răcoritor și liniștea de care ai nevoie pentru a te relaxa.

Căsuța promite să aducă zâmbete alaturi de cei dragi! Iubitorii de natură pot încinge grătarul în weekend, savurând masa în curtea spațioasă, fară a fi deranjați.

Hai să iți planifici vacanța și să stăm la povesti despre atracțiile din zonă!

Cu prietenie,

Cosmin și Silvia

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt semnalate cu *